Op vrijdag 5 oktober 2007 vond in het BIM huis te Amsterdam de tweede editie van Hét Vastgoedsymposium plaats. Vastgoedstudenten en professionals uit het hele land kwamen bijeen om een actueel probleem binnen de vastgoedwereld te bespreken.

De laatste jaren is er een toenemende interesse in het controleren van dichtheden. Steden worden meer compact en efficiënt neergezet. Wat dit betekent voor het begrip en grip in de stedelijke ontwikkelingen, begint langzaam zijn tekenen af te geven. Steeds grotere gebieden worden in een keer ontwikkeld. Meer vierkante meters worden gerealiseerd op dezelfde hoeveelheid grond. Door efficiency gedreven specialisaties worden veel van deze gebieden functioneel of waarneembaar monotoon. De verscheidenheid van de stad gaat verloren in de skyline. Maar in een skyline alleen kun je niet wonen.

Gedurende de dag kwamen vijf sprekers aan het woord welke ingingen op de verantwoordelijkheden van publieke en private partijen bij de (her)ontwikkeling van stedelijk gebied. Vanuit vijf vakgebieden is het thema belicht worden: de ontwikkelaar, de architect, de belegger, de overheid en de woningcorporatie zullen vertegenwoordigd zijn. Na afloop van de lezingen werd, in de vorm van een debat, een discussie opgeroepen met betrekking tot het thema.